Over ons

Uw ogen zijn onze grootste zorg

Uw ogen zijn onze grootste zorg door onze zeer ruime ervaring. U bent bij Léon Meessen Optometrie aan het juiste adres voor totale oogzorg. Oogmetingen en oogonderzoek worden met grote zorgvuldigheid en moderne apparatuur uitgevoerd. We zoeken samen naar de beste oplossing om uw klachten te verhelpen.

U vindt bij ons een zeer breed assortiment op het gebied van brillen, zonnebrillen, kinderbrillen, glazen, contactlenzen en aanverwante artikelen en accessoires.

Wij zijn trots op onze winkel met ruime collectie monturen en zonnebrillen. Mooie merken, voor elk wat wils. Kwalitatief hoogstaand en natuurlijk altijd voorzien van de bekende service die u bij ons gewend bent. Naast luxe merken bieden we tevens modieuze merken die heel betaalbaar zijn. Kom gerust eens kijken en passen, onze collectie wordt continu vernieuwd!

KWALITEIT EN VAKMANSCHAP

Léon Meessen, uit Voerendaal, heeft zeer ruime ervaring als HBO-optometrist en opticien. Tot januari 2012 onder de naam ‘Martens Optiek’ gelegen aan de Markt in Hoensbroek en sinds de verhuizing naar de nieuwe winkel aan de Kouvenderstraat 17 in Hoensbroek onder de eigen familienaam ‘Léon Meessen Optometrie’.

 

Behalve HBO-optometrist en opticien is Léon Meessen ook gecertificeerd door de City University London, ‘Department of Optometry & Visual Science’ en aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland (OVN). Ook is er sprake van een nauwe samenwerking met huisartsen en oogartsen in de regio.

TOTALE OOGZORG

Als optometrist houdt Léon Meessen zich bezig met oogzorg in de ruimste zin van het woord. Oogmetingen en oogonderzoek worden met grote zorgvuldigheid en moderne apparatuur uitgevoerd. We zoeken samen naar de beste oplossing om uw klachten te verhelpen.

 

Naast het aanmeten van brillenglazen en contactlenzen houdt Léon Meessen zich als optometrist ook bezig met de gezondheid van uw ogen. De optometrist onderzoekt en diagnosticeert om de gezondheid van het oog te beoordelen op de aanwezigheid van oogaandoeningen zoals staar en glaucoom. Dankzij kennis en het werken met geavanceerde apparatuur kunnen in een vroeg stadium al eventuele afwijkingen of aandoeningen herkend worden.

 

Oogonderzoek wordt uitgevoerd na een beschrijving van uw klachten of na een doorverwijzing van uw huisarts. Indien noodzakelijk wordt u na het onderzoek doorverwezen naar een oogarts.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

In de aanvullende verzekering bieden bijna alle zorgverzekeraars een vergoeding voor brillen en contactlenzen. Soms wordt de indruk gewekt dat u voor zo’n vergoeding alleen terecht kunt bij bepaalde opticiens. Niets is minder waar. Iedere zorgverzekeraar geeft u, indien u het juiste pakket heeft, een vergoeding op brillen en contactlenzen bij elke opticien, dus ook bij ons.

 

Bekijk direct wat úw zorgverzekeraar in 2018 vergoedt.